5 Tips til boligstylingen

5 tips til boligstylingen

Til tross for en kjølig vår med snø i store deler av landet vårt i mai, så er det ikke lenge til sommeren står for dør. Det kan være lett å miste litt av motet og livsgnisten i disse koronatidene. Desto mørkere og kjipere det virkere, jo viktigere er det å bedrive selvterapi for å holde humøret og psyken oppe!

Få typer selvterapi kan gi de samme typene positive virkninger enn en solid oppfriskning av hjemmet. Her er 10 tips for å freshe opp hjemmet til sommeren. Sammen, og med hjelp av vakker, innbydende og frisk dekor, så kan vi komme oss gjennom våren og nyte sommeren.

Fresh opp hjemmet med hvite farger

Dersom du er så heldig å ha et hjem som er farget hvit innvendig, så er du allerede langt på vei. Men dersom hjemmet er malt i mørkere toner så er det ingen grunn til å fortvile!

Ved å bytte ut trekk til puter, dyner og hvis mulig møbler, med friskere og hvitere trekk, så er allerede hjemmet blitt litt lysere og hvitere. Men for å ta det til det neste steget så er det viktig å ikke glemme gardinene.

Hvite gardiner i et tynt og lett stoff vil sørge for at de etterlengtede solstrålene ikke reflekteres av gardinene og forsvinner ut igjen. Ved å ha hvite og luftige gardiner så vil solstrålene kunne trenge inn i hjemmet, for så å bli reflektert rundt om i rommene etter å ha vært i kontakt med lyst dekor og/ eller vegger.

Som man kan lese på North Carolina State University sine nettsider, så kan naturlig lys bidra med helsefremmende egenskaper som bedre søvn, høyere produktivitet, syn med mer! Med hvitere farger i hjemmet, og tynnere gardiner så kan også du slippe inn mer lys i hjemmet ditt.

Frisk opp med sitrus

Mange har nok varme sommerminner der de kanskje solgte, eller drakk limonade. Limonade, Solo og sitrusfruktene i sin naturlige form har naturlig innpass i sommermånedene.

Det mange ikke vet er at sitrusfruktene egner seg til mer enn kun spising og drikking, de kan også utgjøre flott interiør. Dersom du har noen flotte appelsiner, grapefrukt, lime eller sitron liggende i kjøleskapet, så er det på høy tid å ta de ut.

Sitrusfrukt som skal spises om lengre enn en uke fra innkjøpsdato kan være lurt å oppbevare i kjøleskapet. Men dersom nypresset appelsinjuice er på menyen om et par dager, så er det bare å legge de i en flott kurv av hvitfarge eller naturlig tre. Sitrusfruktene vil kunne bringe inn deilige dufter og varme farger inn i hjemmet.

I tillegg til ferske sitrusfrukter, kan man enten lage selv, eller kjøpe inn ferdigtørket sitrusfrukt. Disse vil ta seg flott ut i kurver, under glassplater eller opphengt. Slipp fantasien løs med sitrus.

Se mot sjøen og det åpne hav

Selv om man bor så langt innlands som i Røros, og ikke har en hytte langs kysten på Sørlandet, så kan man fortsatt freshe opp hjemmet sitt med møbler og interiør som er inspirert av sjøfart, strand og hav.

Innenfor havinspirert interiør finner vi den rustikke, røffe og mer marineinspirerte interiørstilen med et militært preg. I tillegg finner vi også en mer stilren interiørstil der det istedenfor rustikk og flassende maling anvendes møbler med hvite og blå farger, samt med noen innspill fra sjøfarten.

Uavhengig om du liker en moderne eller rustikk look, så vil friske blåfarger i kombinasjon med hvit kunne gi hjemmet et friskere inntrykk. Sjekk gjerne ut vår militærinspirerte lounge-stol og den flotte blå lenestolen fra Denzzo med rustfritt stål som armer for inspirasjon.

Heng opp et innrammet kart

Kanskje du er langt vekk fra det du vokste opp som barn, eller kanskje har en spesiell tilhørelse til et bestemt sted. Uansett grunn, så kan et innrammet kart både ta seg vel ut som en del av interiøret, samtidig som det påminner deg om et spesielt sted du liker.

Dersom man synes kart kan ta seg godt ut som en del av interiøret, og samtidig er svært reiseglad, så kan et verdenskart plassert over en trevegg, papplate eller et tilsvarende underlag kunne utgjøre et spennende overblikk over tidligere og planlagte reisemål. Bruk noen nåler i forskjellige farger for å fremvise hvor du allerede har vært, og hvor du ønsker å dra.

Ikke glem uteområdet

Mange har en vond tendens til å overse uteområde når man skal oppfriske i hjemmet til sommeren. Uteområde er en like viktig del av hjemmet som det soverommet, badet eller gangen er! Derfor bør du også vie tid og energi til å friske opp uteområde. Dersom uteområde er blitt neglisjert over lengre tid, så er det ingen overraskelse at det kanskje ikke virker like innbydende å tilbringe tid der. Så etter å ha viet litt tid, krefter og kjærlighet til uteområdet, kan også du invitere venner på grilling eller en drink i hagen.

Dersom du ikke har en hage, så er ikke det noen unnskyldning for ikke å innrede uteområde. En balkong i byen er også et uteområde, og vil kunne utgjøre et like flott uteområde i kveldssolen som det en hage vil.

Dersom du ønsker et innbydende bord der venner og familie kan inviteres over, så kan vi anbefale det helt unike peisbordet fra fra Trend Collection.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *